Terug naar overzicht

Herfstkracht: Hoe Oktober Balans Brengt

Oktober is energetisch de maand van het grote loslaten. Ze brengt ons letterlijk tot stilstand, bijvoorbeeld door een griepje, en confronteert je op een aardse, soms ontnuchterende manier met zaken, overtuigingen of gewoontes die niet langer bij je passen.

Dit jaar brengt oktober een krachtige mix van energie die je uitnodigt om veel steviger met beide benen op de grond te staan, zodat groei plaats kan vinden. Jouw Soul navigeert je richting stabiliteit en diepe inzichten, maar moedigt je ook aan om nieuwe ideeën te omarmen en je comfortzone te verlaten. Het is een maand van balans, met ruimte voor zowel reflectie als actie.

Nieuwe Maan in Weegschaal en Volle Maan in Ram

De nieuwe maan in Weegschaal op 2 oktober (vandaag!) (01:48 uur) zet de toon voor balans in je relaties, zowel met anderen als met jezelf. Dit is hét moment om je intenties te zetten rond verbinding en harmonie. Wat kan wel wat meer in evenwicht komen in jouw leven? Misschien je werk-privébalans of een relatie die wat extra aandacht nodig heeft? Deze maan helpt je om weer in lijn te komen, zodat je vanuit rust en helderheid verder kunt.

Op 17 oktober om 18:24 uur komt de volle maan in Ram om de hoek kijken met een totaal andere vibe. Deze vurige energie moedigt je aan om in actie te komen. Het is de tijd om je kracht te claimen, je passie te volgen en voluit te gaan voor wat je wilt. Geen excuses meer! Zet deze energie in om stappen te zetten richting jouw doelen.

Praktische Tips voor Deze Maand

  • Creëer Balans: Gebruik de nieuwe maan om harmonie in je leven te brengen. Geef extra aandacht aan relaties (vooral die met jezelf!) en stel duidelijke grenzen waar nodig.
  • Laat Los: De volle maan in Ram is perfect om los te laten wat je tegenhoudt. Denk aan oude projecten of gewoontes die niet langer werken. Maak ruimte voor iets nieuws, juist van die zaken waaraan je misschien twijfelt maar deep down voelt dat het je roept. Now is the time.
  • Grond Jezelf: Maak tijd voor activiteiten die je helpen aarden, zoals een wandeling in de natuur of dagelijks een korte meditatie. Dit helpt je om je energie te centreren in je lichaam en je immuunsysteem te optimaliseren.
  • Zet Intenties: Oktober is dé maand om nieuwe plannen en ideeën te ontwikkelen. Schrijf ze op en geef jezelf de ruimte om te dromen én in actie te komen. Dare to dream BIG.

Dit is jouw maand om balans te vinden, los te laten wat niet meer werkt, en vol passie te gaan voor wat je wél wilt. Zet die stappen met volle overtuiging, en durf net als bomen los te laten wat niet meer vastgehouden hoeft te worden.